6. Pikaohjeet opettajille

6.12. Avain: Aseta kurssiavain

Ilmoittautuneet opiskelijat lisätään TUNI Moodle -kurssialueelle automaattisesti, jos kurssialue on luotu Sisussa (Tampereen yliopisto) tai Pepissä (TAMK) ja jos opiskelijat ilmoittautuvat toteutukselle Sisussa tai Pepissä:

Kun opiskelijat tulevat kurssialueelle automaattisesti Sisusta tai Pepistä, avainta ja osallistujien itserekisteröitymistä ei tarvitse ottaa käyttöön.
Aseta avain silloin, kun

  • olet luonut kurssialueen manuaalisesti TUNI Moodlen Muut-kategoriaan.
  • Sisussa tai Pepissä luodulle alueelle tulee Tampereen korkeakouluyhteisön ulkopuolisia osallistujia, jotka eivät voi ilmoittautua Sisussa tai Pepissä.
Näissä tilanteissa

 

Aseta kurssiavain

Valitse Osallistujat-välilehdeltä Osallistujien lisäämistavat.

Osallistujien lisäämistavat

Siirry muokkauspainikkeesta itserekisteröitymisen asetuksiin.

Muokkaa itserekisteröitymistä

Salli uudet itserekisteröitymiset, aseta kurssiavain ja tallenna. Tässä asettamaasi avainta opiskelijoiden tulee käyttää rekisteröityessään alueelle. Avain voi olla esim. yksi sana, sen ei tarvitse sisältää erikoismerkkejä tai numeroita.

Salli itserekisteröityminen ja aseta kurssiavain

Jos käytät Hallintatyökalut-lohkoa, voit asettaa kurssiavaimen myös sieltä. Kurssiavaimen asettaminen Hallintatyökalut-lohkosta aktivoi samalla itserekisteröitymisen.

Aseta kurssiavain Hallintatyökalut-lohkossa

Kun olet asettanut avaimen, painikkeen teksti muuttuu muotoon "Tarkista kurssiavain". Tästä voit myöhemmin tarkistaa tai vaihtaa asettamasi kurssiavaimen.  

Julkaise kurssialue (Näytä kurssi) ja kerro avain sekä kurssialueen verkko-osoite osallistujille, jotta he voivat rekisteröityä alueelle.

Poista kurssiavain

Paina "Tarkista kurssiavain" -painiketta, aseta tyhjä avain ja tallenna se. 

Jos kurssialueelle ei ole asetettuna avainta (tyhjä avain), opiskelijat eivät pääse itsenäisesti liittymään kurssille. Jos haluat sallia opiskelijoiden liittymisen kurssialueelle ilman avainta, katso ohje Salli liittyminen ilman kurssiavainta.