Pikaohjeet

5. Pikaohjeet opettajille

5.10. Avain: Lisää kurssiavain

Ilmoittautuneet opiskelijat lisätään kurssialueelle automaattisesti jos TUNI Moodle -kurssialue on luotu Sisussa (Tampereen yliopisto) tai Pepissä (TAMK) ja opiskelijat ilmoittautuvat toteutukselle Sisussa tai Pepissä:

Jos TUNI Moodle -kurssialue on luotu käsin "Muut" -kategoriaan:

Lisää kurssiavain

Kurssialueen oikeasta reunasta löydät alueen hallintatyökalut. Klikkaa kohtaa "Aseta kurssiavain". Kirjoita haluamasi avain, jota opiskelijoiden tulee käyttää rekisteröityessään alueelle. Avain voi olla vaikka yksi sana, eli sen ei tarvitse sisältää erikoismerkkejä tai numeroita.


Kun avain on asetettu, painikkeen teksti muuttuu muotoon "Tarkista kurssiavain". Tästä kohtaa voit myöhemmin tarkistaa asettamasi kurssiavaimen.  

Sitten voit julkaista kurssialueen (näytä kurssi) ja kertoa kurssiavaimen ja kurssialueen verkko-osoitteen opiskelijoille, jotta he voivat rekisteröityä alueelle.

Poista kurssiavain

Napsauta hallintatyökaluista "Tarkista kurssiavain" ja aseta tyhjä avain. 

Jos kurssialueelle ei ole asetettuna avainta (tyhjä avain), opiskelijat eivät pääse itsenäisesti liittymään kurssille. Jos haluat sallia opiskelijoiden liittymisen kurssialueelle ilman avainta, katso ohje "Salli liittyminen ilman kurssiavainta".