Pikaohjeet


6. Pikaohjeet opettajille

6.12. Avain: Aseta kurssiavain

Ilmoittautuneet opiskelijat lisätään TUNI Moodle -kurssialueelle automaattisesti, jos kurssialue on luotu Sisussa (Tampereen yliopisto) tai Pepissä (TAMK) ja jos opiskelijat ilmoittautuvat toteutukselle Sisussa tai Pepissä:

Kun opiskelijat tulevat kurssialueelle automaattisesti Sisusta tai Pepistä, avainta ja osallistujien itserekisteröitymistä ei tarvitse ottaa käyttöön.
Aseta avain silloin, kun

  • olet luonut kurssialueen manuaalisesti TUNI Moodlen Muut-kategoriaan.
  • Sisussa tai Pepissä luodulle alueelle tulee Tampereen korkeakouluyhteisön ulkopuolisia osallistujia, jotka eivät voi ilmoittautua Sisussa tai Pepissä.
Näissä tilanteissa
 

Aseta kurssiavain

Kurssiavaimen asettaminen aktivoi samalla osallistujien itserekisteröitymisen.

Paina kurssialueen oikeasta reunasta Hallintatyökalut-valikosta "Aseta kurssiavain" -painiketta. Kirjoita haluamasi avain, jota opiskelijoiden tulee käyttää rekisteröityessään alueelle. Avain voi olla esim. yksi sana, sen ei tarvitse sisältää erikoismerkkejä tai numeroita.

Aseta kurssiavain

Kun olet asettanut avaimen, painikkeen teksti muuttuu muotoon "Tarkista kurssiavain". Tästä voit myöhemmin tarkistaa tai vaihtaa asettamasi kurssiavaimen.  

Julkaise kurssialue (Näytä kurssi) ja kerro avain sekä kurssialueen verkko-osoite osallistujille, jotta he voivat rekisteröityä alueelle.

Poista kurssiavain

Paina "Tarkista kurssiavain" -painiketta, aseta tyhjä avain ja tallenna se. 

Jos kurssialueelle ei ole asetettuna avainta (tyhjä avain), opiskelijat eivät pääse itsenäisesti liittymään kurssille. Jos haluat sallia opiskelijoiden liittymisen kurssialueelle ilman avainta, katso ohje Salli liittyminen ilman kurssiavainta.