6. Pikaohjeet opettajille

6.9. Lisää / poista osallistujia

Ilmoittautuneet opiskelijat lisätään kurssialueelle automaattisesti, jos TUNI Moodle -kurssialue on luotu Sisussa (Tampereen yliopisto) tai Pepissä (TAMK) ja opiskelijat ilmoittautuvat toteutukselle Sisussa tai Pepissä:

Muissa tapauksissa opiskelijat kannattaa ensisijaisesti kutsua kurssialueelle kurssiavainta käyttäen tai sallimalla liittyminen kurssialueelle kaikille käyttäjille. Manuaalista osallistujien lisäämistä kannattaa käyttää vain erikoistapauksissa. Opettajan manuaalisesti lisäämät opiskelijat eivät voi poistua kurssilta itse.

Lisää osallistujia

Osallistujat-välilehdellä voit lisätä alueelle käyttäjiä eri rooleihin, poistaa heitä alueelta sekä tarkastella ja muokata heidän roolejaan.

Kurssialueelle voi lisätä osallistujaksi vain sellaisen käyttäjän, joka on jo kirjautunut TUNI Moodleen. Mikäli olet lisäämässä alueelle osallistujaa, jota Moodle ei löydä, pyydä häntä ensin kirjautumaan kertaalleen TUNI Moodleen.

Sivun oikeassa ylä- ja alareunassa on painike "Lisää osallistujia".

Lisää osallistujia

  • Kirjoita lisättävän opettajan tai opiskelijan nimi kenttään ja klikkaa esiin tulevaa nimeä.
  • Määritä rooli, johon haluat käyttäjän alueellesi lisätä: Opettaja, Opettaja ilman muokkausoikeutta tai Opiskelija.
  • Klikkaa "Lisää osallistujia" -painiketta.Vaihda osallistujien rooleja
Jos haluat vaihtaa alueella olevan käyttäjän roolia, etsi hänen nimensä osallistujalistasta ja klikkaa hänen kohdallaan nykyisen roolin kohdalla olevaa kynä-kuvaketta.
Roolin vaihtoikoni osallistujalistassa
Avautuvasta valikosta voit valita käyttäjälle toisen roolin. Klikkaa lopuksi tallenna-kuvaketta kentän alapuolelta.
Roolin valinta
Poista osallistujia
Tarvittaessa voit poistaa käyttäjän kurssialueelta kokonaan viimeisessä sarakkeessa olevaa roskakori-kuvaketta klikkaamalla.
 
HUOM. Tällä tavoin voit poistaa kurssilta ainoastaan sellaisen käyttäjän, jonka olet lisännyt kurssille manuaalisesti tai joka on rekisteröitynyt kurssille avaimella. Sisussa ilmoittautuneen opiskelijan poistaminen manuaalisesti kurssialueelta ei poista opiskelijaa alueelta pysyvästi. Ilmoittautuminen pitää aina perua Sisussa, minkä jälkeen opiskelija vasta poistetaan alueelta pysyvästi.
Osallistujan poisto -linkki