6. Pikaohjeet opettajille

6.3. Peppi ja TUNI Moodle

TAMKin kurssit opintojaksototeutuksille luodaan Pepin kautta. Tällöin opintojakson nimi, koodi, opettajat ja hyväksytyt opiskelijat saadaan helposti siirrettyä TUNI Moodleen. Pepin kautta voi tehdä ainoastaan toteutuskohtaisen TUNI Moodlen kurssin. Pepin kautta ei voi tehdä TUNI Moodlen kursseja, joilla hallitaan useampaa kuin yhtä toteutusta.  Pepin kautta luotujen kurssien tiedot pidetään ajan tasalla ja päivitetään joka yö.

Aloita uuden TUNI Moodlen kurssin luominen siirtymällä Peppiin ja opintojaksototeutuksen tietoihin. Valitse tämän jälkeen välilehti "Oppimisympäristöt".

Oppimisympäristöt-välilehti Pepissä

"Oppimisympäristöt"-välilehden kautta pystyt hallitsemaan toteutukseen liitettyjen oppimisympäristöjen työtiloja. Pystyt myös liittämään toteutukseen linkkejä, jotka voivat johtaa erilaisiin toteutuksella käytettyihin työkaluihin (Lisää linkki).

Aloita uuden työtilan lisääminen painikkeella "Lisää  työtila". 

Painike lisää työtila

 

Ruudullesi aukeaa uusi ikkuna, josta  pääset valitsemaan oppimisympäristön, johon työtila lisätään.

Valitse listalta TUNI Moodle.

Klikkaa "Tallenna".

 

Peppi

Uuden työtilan lisääminen alkaa heti "Tallenna"-painikkeen klikkaamisen jälkeen. Työtilan luonnissa saattaa kestää hetken. Kun työtila on valmis, työtilan nimi ja linkki tulevat näkyviin. Työtilaan lisätään sillä hetkellä toteutuksella hyväksyttyinä olevat opiskelijat ja toteutukseen liitetyt opettajat.

Tiedot pidetään ajan tasalla ja päivitetään joka yö. Jos toteutukselle hyväksytään uusia opiskelijoita eivätkä he pysty odottaamaan yöllistä päivitystä, voit opettajana käynnistää päivityksen käsin. Päivitys käynnistyy, jos klikkaat toteutuksen tiedoista työtilan lisäämistä uudelleen.

Jos työtilan lisääminen epäonnistuu, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Työtilan luonti voi epäonnistua, jos se on jo luotu  opintojaksototeutuksen koodilla ja toteutunumerolla, sillä TUNI Moodlessa voi olla ainoastaan yksi työtila/kurssi yhtä opintojaksototeutusta kohden.

Työtila luotu

Työtila tiedot pysyvät TUNI Moodlessa ajan tasalla niin kauan, kun toteutus on käynnissä (Pepissä toteutuksen "Toteutusaika min/max").