6. Pikaohjeet opettajille

6.18. Suoritusten vieminen ja tallentaminen

Vie ja tallenna kurssialueen arvioinnit ja osallistujien toiminta (tehtävänpalautukset ja muu toiminta) Moodlesta alla olevien ohjeiden mukaan.

Arvioinnit

Arvioinnit-välilehti > Avaa valikosta Vie > Excel-taulukko > Lataa

Vie arvioinnit Excel-tiedostona

 

Keskustelualue

Kaikkien viestien ja kommenttien tallentaminen kerralla ei ole mahdollista. Kopioi viestit tai kokonaiset keskusteluketjut talteen manuaalisesti liittämällä ne esimerkiksi Word-tiedostoon.

OU Blog

Kaikkien blogikirjoitusten tallentaminen kerralla ei ole mahdollista. Kopioi kirjoitukset talteen manuaalisesti liittämällä ne esimerkiksi Word-tiedostoon.

HUOM. Uusien OU Blog -aktiviteettien luominen ei ole enää mahdollista, koska lisäosaa ei enää aktiivisesti kehitetä. Vanhoilla kursseilla OU Blog -sisällöt ovat edelleen käytettävissä ja ne kopioituvat kurssikopioinnin mukana, mutta täysin uusia OU Blogeja ei ole mahdollista lisätä. Suositus on käyttää OU Blogin sijasta Oppimispäiväkirja-aktiviteettia tai keskustelualuetta blogimaisessa muodossa.

Sanasto

Avaa sanasto > Valitse valikosta Vie > Tallenna hakusanat tiedostoksi

Vie sanasto tiedostoksi

Sanasto tallentuu XML-tiedostona, jonka saa avattua ja muunnettua taulukkomuotoon esimerkiksi Excelillä.

Tehtävä

Avaa tehtävä > Näytä kaikki palautukset > Lataa kaikki palautukset zip-tiedostona

Tentti

Avaa tentti > Tulokset-välilehti > Valitse valikosta Vastaukset >  Lataa taulukon tiedot tiedostoksi > Microsoft Excel (.xlsx) > Lataa

Tietokanta

Avaa tietokanta > Valitse Toiminnot > Vie tietueet > Valitse: 'Sisällytä käyttäjätiedot' ja 'Sisällytä muokkauksen aikaleima' > Vie tietueet

Vie tietokannan tietueet tiedostoon

Tietokanta tallentuu CSV-tiedostona, jonka saa avattua esimerkiksi Excelillä.

Wiki 

Kaikkien wiki-sivujen ja kommenttien tallentaminen kerralla  ei ole mahdollista. Kopioi sivut talteen manuaalisesti liittämällä ne esimerkiksi Word-tiedostoon.

Suoritusten vieminen Sisuun


Arvioinnit voi tuoda csv-tiedostona opintojakson toteutuksiin. Sisuun voi kerrallaan ladata yhden csv-tiedoston, jonka maksimikoko on 2 Mb.

Arvioinnin pohjaksi voit ottaa valmiin tiedoston, jossa on toteutukselle vahvistetut opiskelijat ja sarakkeet valmiina. Sisusta opintojakson toteutukselta löydät kolmen pisteen valikosta toiminnon Lataa arviointitiedot csv-tiedostona.

Jotta tiedoston voi tuoda takaisin Sisuun, pitää se tallentaa csv-muodossa. Tuodussa datassa pitää olla samat opintopisteet (credits) ja suorituskieli (completion language) kuin arviointikohteella ja arvosanan (grade) tulee olla arviointiasteikossa.

Paina Tuo arviointitiedot - painiketta, valitse tiedosto ja lähetä. Tiedoston lähettäminen vie opiskelijoille tiedostossa annetun arvioinnin.