10. Mobiilisovellus

Moodleen on saatavilla ilmaiseksi mobiilisovellus, jonka avulla voit tilata ilmoitukset tärkeistä tehtävien päivämääristä ja muusta kurssialueesi toiminnasta.

Lataa mobiilisovellus

Aloita käyttö

Käynnistä mobiisovellus ja lisää uudeksi sivustoksi: moodle.tuni.fi

Nettiselaimeen avautuu kirjautuminen TUNI Moodleen ja kirjautumisen jälkeen Moodlen mobiilisovellus käynnistyy automaattisesti.

Mobiilisovellus on kirjautumisen jälkeen valmis käyttöön, mutta voit halutessasi vielä synkronoida tiedot. Synkronointi tapahtuu painamalla oikeasta alanurkasta kolmea vaakaviivaa ja valitsemalla Asetukset-valikon alimman kohdan ”Synkronoi nyt”.

Ilmoitusasetukset

Oletuksena kaikki sovelluksen aktiviteettikohtaiset ilmoitukset ovat poissa käytöstä. Voit ottaa ilmoitukset käyttöön sovelluksen asetuksista.

Moodle notifikaatiot

Mobiilisovelluksessa:

Mobiilisovelluksesta löydät oman profiilisi painamalla oikeasta alareunasta kolmea päällekkäistä alaviivaa eli ns. ”hampurilaispainiketta”. Omasta profiilistasi voit sitten valita ”asetukset” ja edelleen sen jälkeen ”ilmoitukset”. Muokkaa haluamiasi ilmoituksia aktivoimalla liukupainike oranssiksi, jolloin ko. Ilmoitus on päällä. 

Usein hyödyllisiä ovat ainakin seuraavat ilmoitukset: Palaute, Keskustelualueen viestit sekä oman harkintasi mukaan Tehtävä-aktiviteetin ja Oppitunnin ilmoitukset. 

Huomaathan, että halutessasi voit poistaa käytöstä / ottaa käyttää kaikki ilmoitukset kokonaan valitsemalla ylimmän “Ilmoitukset” ja vetämällä sen harmaaksi / oranssiksi. Voit myös valita, mihin haluat ilmoituksen tulevan: mobiiliin, sähköpostiin tai ponnahdusikkunaan.

Tietokoneella:

Tietokoneen selaimella löydät oman profiilisi Moodleen kirjautumisen jälkeen oikeasta yläkulmasta klikkaamalla omaa profiilikuvaasi tai nimikirjaimiasi. Tämän jälkeen voit valita avautuvasta pudotusvalikosta ”asetukset” ja sen jälkeen klikata linkkiä ”ilmoituksien asetukset”.