Panopto-videoille otettu käyttöön horrostila

Panopto-videoille otettu käyttöön horrostila

Moodle 1 -
Vastausten määrä: 0

Yli 18 kuukautta katsomatta olleet videot siirrettiin horrostilaan Panoptossa. Horroksessa olevaa videota ei voi katsella heti, mutta kuka tahansa katselija voi palauttaa videon aktiiviseksi max. 48h viiveellä. Horrostilan käyttöönoton syynä on Panopto-palvelun hinnoitteluperusteiden muuttuminen vuonna 2024.

Muistathan, että Panoptossa on ollut alusta saakka automaattinen poistosääntö videoille, joita ei ole katsottu kertaakaan viimeisen kolmen vuoden aikana. Panopto ei lähetä videoiden omistajille ilmoituksia horrokseen siirrosta tai ennakkovaroitusta poistoista, joten tarkista aika ajoin Panopton Archive ja myös roskakori. Panoptoa ei ole tarkoitettu videoiden arkistointiin, videoiden pitkäaikaissäilytys tulee tehdä muualle, esimerkiksi verkkolevyllä, OneDrivessa tai ulkoisella kovalevyllä.

Opintojaksojesi kurssivideokansioissa ja henkilökohtaisessa My Folder -kansiossasi saattoi 7.10.2023 osa videoista siirtyä horrokseen eli Archived-näkymään, jos videota ei ole katsottu kertaakaan 18 kk aikana. Voit sekä opettajana että opiskelijana palauttaa videon aktiiviseksi max 48 tunnin viiveellä. Muista katsella palautettua videota ainakin muutama sekunti, jotta video ei joudu uudelleen horrokseen.

Aikaisemmin Panopton automaattinen videoiden poisto siirsi 3 vuotta katsomatta olleen videon Panopton roskakoriin. Horrostilan käyttöönoton jälkeen sama poistosääntö kohdistuu horroksessa oleviin videoihin. Erona on nyt se, että horroksessa olevan videon poistaminen tuhoaa videon heti, video ei mene roskakoriin. Koska et edes videon omistajana näe horroksessa olevasta videosta, milloin sitä on katseltu viimeksi etkä siten pysty arvioimaan poistoajankohtaa, palauta videokansion Archived-näkymästä tai System > Archived -koostenäkymästä aktiivisiksi kaikki ne videot, joita tarvitset tulevaisuudessa.

Jos haluat varmistaa, että tietty video ei päädy horrokseen ja myöhemmin poistettavaksi, katso videota muutaman sekunnin ajan.

Lisätietoja: IT-ohje Panopto-videoiden säilytysaika