Uudet kurssialueet opinnäytetöiden Turnitin-tarkistuksia varten

Uudet kurssialueet opinnäytetöiden Turnitin-tarkistuksia varten

Moodle 1 -
Vastausten määrä: 0

Yliopiston opinnäytetöiden ohjaajien Turnitin-alueet uudistetaan elo-syyskuussa 2024 TUNI Moodlessa korvaamalla vanhat kurssialueet uusilla. Turnitin-alueella tarkoitetaan tässä Moodle-kurssialuetta, jonka sisältönä on kaksi Turnitin-tehtävää ja jota käytetään opinnäytetöiden Turnitin-tarkistuksiin. Uudistus koskee ainoastaan TAUn ohjaajien henkilökohtaisia kurssialueita, jotka tukipalvelut ovat luoneet heille Turnitin-mallipohjasta ja jotka ovat yli vuoden vanhoja. Uudistus ei vaikuta tavallisten opintojaksojen Turnitin-tehtäviin tai kandi- ja graduseminaarikursseihin.

Vanhat poistuvat Turnitin-alueet on nimetty uudelleen ja uudet korvaavat Turnitin-alueet on luotu ma 19.8. mennessä.

Tunnistat poistuvan kurssialueen ja sen uuden vastineen kurssialueen nimestä:

  • Turnitin Old (Ohjaajan Nimi) will expire 30.9.2024
    • uudelleennimetty vanha Turnitin-alue
    • käytettävissä maksimissaan syyskuun loppuun 2024.
  • Turnitin (Ohjaajan Nimi)
    • uusi Turnitin-alue
    • oletuksena piilotettu opiskelijoilta, vaatii ohjaajan toimenpiteitä ennen kuin on opiskelijoiden käytettävissä.

Opinnäytetöiden ohjaaja: Sait ma 19.8. sähköpostiviestin, jos uudistus koskee sinun Turnitin-aluettasi.

  1. Jos et tarvitse Turnitin-aluettasi nyt, niin sinun ei tarvitse tehdä vielä mitään.
  2. Jos tiedät, että et tarvitse Turnitin-aluetta myöhemminkään, sinun kannattaa poistaa Turnitin-alue siirtämällä se Moodlen roskakoriin.
  3. Jos sinulla on ohjattavia opinnäytetöiden tekijöitä ja käytät Turnitin-aluettasi, sinun tulee tehdä seuraavat asiat heti, viimeistään syyskuun aikana:
    1. Avaa uusi Turnitin-alue opiskelijoille oikean reunan Näytä kurssi -linkillä (Hallintatyökalut-lohko oikeassa palstassa)
    2. Lisää opiskelijat uudelle Turnitin-alueelle joko
      1. Poimimalla heidät kurssialueelle Osallistujat-välilehdeltä tai
      2. Asettamalla kurssiavain ja lähettämällä sen opiskelijoille, jotka itserekisteröityvät kurssialueelle.
    3. Piilota vanha Turnitin-alue opiskelijoilta, kun opiskelijat ovat uudella Turnitin-alueella eivätkä tarvitse enää pääsyä vanhalle alueelle.

Opiskelija/opinnäytetyön tekijä: Jos käyttämäsi Turnitin-alueen nimi on vaihtunut, odota että ohjaajasi lisää sinut uudelle Turnitin-alueelleen tai että hän ohjeistaa sinua liittymään sille itse. Ohjaajasi Turnitin-alueen lisäksi voit tarvittaessa saada Turnitin-raportin omasta keskeneräisestä työstäsi myös Turnitin-harjoitusalueella. Valmiin työn virallinen Turnitin-tarkastus täytyy tehdä aina opinnäytetyön ohjaajan Turnitin-alueella tai muulla hänen ohjeistamallaan Moodle-kurssialueella.

Vanhat Turnitin-alueet suljetaan opiskelijoilta 1.10. ellei ohjaaja tee sitä itse jo aikaisemmin ja ne poistetaan lopullisesti marras-joulukuussa. Ohjaajan ei tarvitse ottaa talteen mitään vanhalta Turnitin-alueelta, esimerkiksi vanhojen töiden Turnitin-raportteja.

Syynä Turnitin-alueiden uusimiseen on se, että vanhat alueet ovat tulleet elinkaarensa päähän: suurin osa Turnitin-alueista luotiin kesällä 2019 ja niiden Turnitin-tehtävät lakkaavat toimimasta kokonaan ensi vuonna. Uusilla kurssialueilla Turnitin-tehtävät toimivat vuoden 2029 loppuun saakka.

Jatkossa käyttämättömät Turnitin-alueet poistetaan automaattisesti: jos kukaan ei käy kurssialueella kahteen vuoteen, kurssialue siirretään Moodlen roskakoriin automaattisesti. Ohjaaja saa sähköpostiviestin, jos hänen kurssialueensa joutuu tähän automaattiseen poistoprosessiin.

IT Helpdesk auttaa tarvittaessa Turnitin-alueisiin liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa: it-helpdesk@tuni.fi