9. Turnitin-ohjeet

9.1. Turnitin-ohjeet ohjaajalle

Jos sinulla ei ole vielä omaa Turnitin-aluetta TUNI Moodlessa opinnäytetöiden alkuperäisyyden tarkastukseen, voit luoda sellaisen  Muut-kurssikategoriaan valmista Turnitin-mallipohjaa hyödyntämällä.

  • Luo kurssi Muut-kurssikategoriaan 
  • nimeä kurssi esim. muotoon "Turnitin (Oma Nimesi)"
  • Muista päivittää tai poistaa kurssin päättymispäivämäärä kurssin asetuksista, jos tarvitset Turnitin-aluetta yli vuoden ajan. 

TAMKin ohjaaja: TAMK käyttää opinnäytetöissä Wihi-järjestelmää, jossa tapahtuu opinnäytetyöprosessi kokonaisuudessaan. TUNI Moodlen Turnitin-aluetta voit käyttää keskeneräisten töiden ohjaamisen tukena. Kun käytät Turnitin-kurssimallipohjaa varmistat, että Turnitin-tehtävien asetukset ovat oikein eli keskeneräisiä töitä ei tallenneta Turnitinin vertailutietokantaan.

Pikaohje ohjaajalle oman Turnitin-alueen käyttöönottoon: 

1. Näet alueesi nimen, kun kirjaudut TUNI Moodleen (https://moodle.tuni.fi). Jos et löydä omaa aluettasi, ota yhteyttä IT-helpdeskiin.

2. Avaa alue opiskelijoille (Hallintatyökalut alueen oikeassa reunassa - Näytä kurssi)

3. Opiskelijoidesi pääsy alueelle: 

  • Aseta kurssiavain ja anna se opiskelijoillesi, jolloin he voivat itse rekisteröityä kurssialueellesi (Hallintatyökalut  - Aseta kurssiavain)
  • TAI poimi opiskelijat yksitellen alueelle (Osallistujat -välilehti – Lisää osallistujia)
    (HUOM. Jos et löydä opiskelijaa Moodlen käyttäjälistasta, pyydä häntä käymään kirjautumassa TUNI Moodleen.)

4. Alueella on kaksi Turnitin-työkalua: 

  1. Luo raportti keskeneräisestä tekstistäsi / Create report about your manuscript : Opiskelijat voivat käyttää tätä Turnitin-työkalua vapaasti kirjoittamisprosessin aikana
  2. (vain TAU) Virallinen alkuperäisyystarkastus / Final originality check: Kun opiskelija ja ohjaaja ovat yhtä mieltä siitä, että työ on valmis, opiskelija lataa työnsä tähän Turnitin-työkaluun ja ohjaaja tarkastaa Turnitin-raportin

Turnitin-tarkistuksen raportointi (yliopiston opinnäytetyöt) 

Vastuuohjaaja raportoi tarkastuksesta pääsääntöisesti opinnäytteen arviointilausunnon yhteydessä olevalla ruksimerkinnällä. Jos et toimi opinnäytteen tarkastajana tai opiskelijan tutkinto-ohjelmassa ei ole käytössä opinnäytteen arviointilomaketta, käytetään erillistä lomaketta.

Jatkotutkinnon osalta esitarkastajien ehdottaminen lomake sisältää kysymyksen tekstin alkuperäisyyden tarkastamisesta. Jos tutkinto-ohjelma ei käytä erillistä lomaketta tarkastajien ehdottamiseen, käytetään erillistä lomaketta:

Turnitin ohjaajan tarkastuslomake (linkki rtf-tiedostoon intra-sivun alareunassa)

Kysymykset Turnitin-työkaluun liittyen: it-helpdesk@tuni.fi

Muissa opinnäytetöihin liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä oman tiedekuntasi opintohallinnon henkilökuntaan.