Print this chapterPrint this chapter

Pikaohjeet

5. Pikaohjeet opettajille

5.5. Kopioi kurssialue (Tuo-toiminto)

Kopioi kurssialueen sisällöt TUNI Moodlessa alueelta toiselle

Tyhjälle kurssialueelle voi kopioida toisen olemassa olevan oman kurssialueen sisällöt. Kopion mukana tulee kaikki tiedostot ja muut työkalut, mutta EI käyttäjiä tai heidän toimintaansa (esim. keskustelut ja tehtävänpalautukset) 

  • Mene tyhjälle kurssialueelle, johon haluat sisällöt kopioida
  • Klikkaa sivun oikeasta yläreunasta Asetukset-valikko auki ja valitse sieltä Tuo

  • Esiin avautuu lista Moodle-alueista, joilla olet opettajana. 
  • Valitse/Hae oikea kurssi, jolta haluat sisältöä tuoda. Paina Jatka-painiketta.


  • Valitse seuraavilta sivuilta, mitä työkaluja ja toimintoja haluat kopioida. HUOM! Jos alueella on Turnitin-työkalu, niin sitä ei saa kopioida, vaan jokainen Turnitin-työkalu on luotava erikseen.
  • Etene sivulta toiselle Jatka -painikkeella ja lopuksi paina "Suorita tuonti" -painiketta. 
  • Tuodut työkalut löydät uudelta alueelta niistä paikoista, joissa ne vanhoilla alueillakin olivat.
  • Jos kopioitavalla kurssialueella on Panopto-videoita, katso lisäksi ohje: Vanhojen videoiden käyttäminen uudella Moodle-kurssialueella
Kopioi kurssialue vanhasta Moodlesta uuteen TUNI Moodleen
  1. Mene vanhaan Moodleen kurssialueellesi
  2. Ota kurssialueesta varmuuskopio: Asetukset-lohko > Kurssin ylläpito > Varmuuskopiointi
  3. Sisällytä varmuuskopioon mukaan vain: aktiviteetit ja aineistot, lohkot, kysymyspankki
  4. Älä sisällytä mukaan osallistujia!
  5. Tallenna varmuuskopiotiedosto väliaikaisesti omalle tietokoneellesi
  6. Poista varmuuskopiotiedosto Moodlesta
  7. Mene uuteen TUNI Moodleen
  8. Luo uusi tyhjä kurssialue
  9. Palauta varmuuskopio: Mene tyhjälle kurssialueelle > Oikea ylävalikko > Palauta
  10. Valitse palautuksen kohteeksi: Palauta tälle kurssille > Yhdistä varmuuskopioitu kurssi tähän kurssiin
    (HUOM! ÄLÄ valitse "Poista tämän kurssin sisältö ja palauta", sillä silloin kurssialueen itserekisteröityminen poistuu kokonaan ja se pitää lisätä manuaalisesti jälkikäteen Osallistujien lisäämistavat -sivulta.)