Pikaohjeet

6. Pikaohjeet opettajille

6.4. Moodle-kurssien mallipohjat (Kickstart-formaatti)

Kun olet luonut uuden Moodle-kurssin Sisussa, Pepissä tai manuaalisesti ja menet opettajaroolissa ensimmäisen kerran Moodle-kurssillesi, valitse ensimmäiseksi, miten lähdet rakentamaan kurssiasi.

Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

 1. Valitse jokin valmiista mallipohjista oman kurssisi rakenteeksi.
 2. Kopioi jokin vanha kurssisi joko kokonaan tai osittain uuden kurssin pohjaksi.
 3. Jos haluat lähteä liikkeelle täysin tyhjästä kurssista, siirry muokkaamaan kurssin asetuksia ja vaihda kurssiformaatti.
Kun luot kurssin manuaalisesti Muut-kategoriaan ja haluat valita kurssisi rakenteeksi jonkin valmiista mallipohjista, täytä Kurssin nimi- ja Kurssin lyhenne -kentät ja tallenna ne sivun lopusta. Älä vaihda kurssiformaattia valikosta, vaan valitse mallipohja tallennuksen jälkeen avautuvalta sivulta.
Vaihtoehto 1: Valmis mallipohja
Valmiit mallipohjat ovat
 • Oletuspohja (Ruudukko), joka on suunniteltu erityisesti isoja luentokursseja ajatellen, mutta joka soveltuu myös kokonaan verkossa suoritettavan kurssin pohjaksi. Ruudukko-mallipohjassa korostuu visuaalisuus.

  Oletuspohja (Ruudukko)

 • Oletuspohja (Tiivistetyt aiheet), joka on suunniteltu erityisesti isoja luentokursseja ajatellen, mutta joka soveltuu myös kokonaan verkossa suoritettavan kurssin pohjaksi. Tiivistetyt aiheet -mallipohja sopii erityisesti kursseille, joilla on paljon sisältöjä.

  Oletuspohja (Tiivistetyt aiheet)

 • Seminaari, joka on suunniteltu erityisesti seminaari-tyyppisille ja opinnäytetyökursseille.

  Seminaari-mallipohja

 • Turnitin opinnäytetöiden ohjaajille.

  Turnitin-mallipohja

Ennen valinnan tekemistä voit tarkastella mallipohjia esikatselupainikkeiden avulla. Valittua mallipohjaa ei voi vaihtaa myöhemmin.

Kukin mallipohja on suunniteltu rakenteeltaan selkeäksi kokonaisuudeksi, josta tieto ja materiaalit ovat helposti löydettävissä. Käytä pohjia mallina tai inspiraationa kurssialueen luomiseen, voit kuitenkin muokata niitä vapaasti oman kurssisi tarpeisiin.

Kun olet valinnut mallipohjan, tutustu ensin sen käyttöohjeeseen. Linkin käyttöohjeeseen löydät kustakin mallipohjasta.

Vaihtoehto 2: Kurssikopio
Löydät sivulta listauksen kursseista, joilla olet opettajana. Valitse kurssi listalta tai etsi se hakutoiminnon avulla. Jos käytät kurssien hakutoimintoa, saat hakutulokset näkyviin, kun vierität sivua alas. Kopioi kurssilta haluamasi sisällöt uuden kurssin pohjaksi Tuo kurssi -painikkeella.

Vaihtoehto 3: Tyhjä kurssi
Jos haluat aloittaa kurssin rakentamisen uudelta tyhjältä pohjalta, paina Muokkaa kurssin asetuksia -painiketta sivun oikeasta laidasta ja valitse asetuksista haluamasi kurssiformaatti.