Kurssin tavoitteena on avata osallistujille taloustieteen peruskäsitteitä sekä vahvistaa opiskelijoiden ymmärrystä yritystaloustieteen tärkeimmistä elementeistä. Globaali talous on tehnyt talouden toimintaympäristöstä entistä kompleksisemman ja esimerkiksi kansainvälisen verokilpailun tapauksessa on syytä ymmärtää yritysten päätöksenteon fundamentteja.

Ajatus on tutustuttaa opiskelijat niihin taloustieteen geneerisiin peruskäsitteisiin, jotka ovat journalismin kannalta relevanteimpia. Tällainen on esimerkiksi vaihtoehtoiskustannuksen käsite, jota ilman on vaikea tehdä merkityksellisiä johtopäätöksiä suunnitellusta investoinnista tai poliittisesta ratkaisusta.

Yritystalouden osalta kurssi suuntautuu siihen, että toimittaja olisi valmiimpi arvioimaan yritysten taloudellisia ratkaisuja kuten investointeja, divestointeja ja fuusioita, ja sitä kautta pystyisi paremmin arvioimaan yrityksen tulevaisuudennäkymiä.  Mitä tuloslaskelma ja tase todella sisältävät, mikä on niiden funktio – mitä ne kertovat, mitä ne eivät kerro?


  • Lärare: Marko Ala-Fossi