Valokuva ja audiovisuaalinen media ovat alusta asti olleet osa antropologisia tutkimusmetodeja ja myös tärkeä antropologisen tutkimuksen aihe. Tämä kurssi tarjoaa johdannon kahteen keskeiseen aihepiiriin: kuva ja mielikuvitus osana ihmisten yhteiskunnallista elämää ja siten myös antropologisen tutkimuksen aiheena, sekä valokuva ja audiovisuaalinen media antropologisen tutkimuksen välineenä. Kurssilla käsittelemme visuaalisten kulttuurien ja visuaalisen antropologian historiaa 1800-luvulta nykypäivään, selvitämme mitä ja miten visuaalinen media voi kommunikoida, mitä sen kautta voi ymmärtää ja mitä ei, ja kokeilemme käytännössä erilaisia visuaalisia kenttätutkimuksen metodeja.

Kurssi koostuu kolmesta etäopetusjaksosta (maalis-, huhti- ja toukokuu), teksteistä ja elokuvista, jotka on luettava tai katsottava maalis- ja huhtikuun tapaamisten välissä, sekä harjoitustehtävästä, joka on etnografinen kuvakertomus. Se voi olla lyhyt video, valokuvaessee, tai muu audiovisuaalinen työ. Viimeinen verkkotapaaminen toukokuussa on varattu kurssin aikana tehtävien visuaalisten harjoitustehtävien esitykseen ja keskusteluun.Kurssilla luettavat tekstit ja katsottavat elokuvat ilmoitetaan kurssin alussa.

Maaliskuu: 12 tuntia (17.3.-19.3., 4+4+4 t)
Huhtikuu: 16 tuntia (21.-23.4., 6+6+4 t)
Toukokuu: 6 tuntia (28.5., 6 t)
- Harjoitustehtävä: 55 tuntia
- Luettavat tekstit ja katsottavat elokuvat, yksisivuinen essee, joka keskittyy yhteen tai kahteen opiskelijan mielestä mielenkiintoisimpaan tekstiin: 44 tuntia